Karte za društvenu igru – UNO

(1 recenzija korisnika)

3.32 (25.01 kn)

Karte za društvenu igru UNO – zabava za cijelu obitelj (2-10 igrača)

Karte za društvenu igru UNO – zabava za cijelu obitelj (2-10 igrača)

Zalihe:

26 na zalihi

SKU IGR 021 Kategorije , ,

Opis

Špil karata za igru UNO čini 108 karata i to:

  • 19 karata sa brojevima 0-9 u plavoj boji
  • 19 karata sa brojevima 0-9 u crvenoj boji
  • 19 karata sa brojevima 0-9 u žutoj boji
  • 19 karata sa brojevima 0-9 u zelenoj boji
  • 8 karata sa oznakom +2 (Draw Two); po 2 u svakoj boji
  • 8 karata za mijenjanje smjera igre (Reverse); po 2 u svakoj boji
  • 8 karata za preskakanje igrača koji je na redu za igru (Skip); po 2 u svakoj boji
  • 4 karte za promjenu boje (Wild)
  • 4 karte sa oznakom Wild Draw Four

Pravila igre:
Svaki igrač dobiva po 7 karata. Ostale karte se okreću licem prema dolje i stavljaju na špil za uzimanje karata. Gornja karta sa špila za uzimanje karata se okreće i stavlja pored špila za uzimanje karata i čini osnovu za igru.

Prvi igrač bira kartu iz ruke, ali tako da se ona mora slagati sa kartom na vrhu špila po broju, boji ili značenju. Prvi igrač stavlja kartu na vrh špila izbačenih karata i sljedeći igrač izbacuje kartu tako da se ona slaže sa kartom prethodnog igrača. Wild karta se može uvijek iskoristiti.
Ako, u nekom trenutku, igrač ne može da odigra ni jednu od svojih karata, mora uzeti jednu kartu sa špila za uzimanje karata, koju može izbaciti ako se ona slaže sa prethodnom po broju, boji ili značenju. Ako i poslije izvlačenja karte igrač ne može odigrati, na potezu je sljedeći igrač.

Karte sa specijalnim akcijama čine igru zanimljivijom mijenjanjem smjera igre, preskakanjem igrača koji igra ili zahtjevom da sljedeći igrač izvlači određeni broj dodatnih karata.

Dok igrač odigrava svoju pretposljednju kartu, mora na glas reći riječ “UNO” (što znači JEDAN).
Ovim upozorava ostale igrače da je moguće da će završiti igru kada sljedeći put dođe na red.
Ako igrač ne kaže “UNO” do trenutka kada njegova karta dotakne špil za izbacivanje karata, bilo koji drugi igrač može da ga “uhvati”. Ako je igrač “uhvaćen”, odmah mora uzeti dvije karte sa špila za uzimanje karata. Igra se tada nastavlja. Igrač koji nije rekao “UNO” mora biti “uhvaćen” prije nego što sljedeći igrač odigra svoju kartu. Ako ne bude “uhvaćen” do tog trenutka, onda je “siguran” i u tom slučaju ne uzima kaznene karte.

Kada igrač odigra posljednju od svojih karata, tada se završava runda. Računaju se bodovi, karte se skupljaju i miješaju, dijeljenje se prenosi na sljedećeg igrača sa lijeve strane i počinje nova runda. Ako je posljednja odigrana karta Draw Two, ili Wild Draw Four, naredni igrač mora uzeti 2, odnosno 4 karte koje se također računaju prilikom brojanja.

U slučaju da nitko od igrača ne završi do trenutka kada se istroše sve karte sa špila za uzimanje karata, uzima se špil za izbacivanje karata (osim gornje karte), koji se mijša i zatim stavlja kao novi špil za uzimanje karata.

Vrijednosti karata su:

Karte 0-9 – nominalna vrijednost
Draw Two karte – 20 bodova
Skip karte – 20 bodova
Wild Draw Four karte – 50 bodova
Reverse karte – 20 bodova
Wild karte – 50 bodova

Kada netko od igrača završi, svi ostali zbrajaju bodove u rukama.
Igrač koji je završio ne dobiva bodove.
Kada neko dostigne 500 bodova (ili neki drugi, unaprijed dogovoreni iznos bodova), igra se završava i pobjednik je onaj sa najmanje skupljenih bodova.[:sl]UNO karte za društvenu igru ​​- zabava za cijelu obitelj (2-10 igračaka)

Špil karata za igru ​​UNO sastoji se od 108 karata i to:

19 karata s brojevima 0-9 u plavoj boji
19 karata s brojevima 0-9 u crvenoj boji
19 žutih kartica s brojevima 0-9
19 karata s brojevima 0-9 u zelenoj boji
8 karata s oznakom +2 (dva izvlačenja); 2 u svakoj borbi
8 karata za promjenu smjera igre (Obrnuto); 2 u svakoj borbi
8 karata za preskakanje igračke koja je sljedeća za igranje (Skip); 2 u svakoj borbi
4 Wild cards
4 karte s oznakom Wild Draw Four

Pravila igre:
Svaka igračka dobiva 7 karata. Preostale karte se okreću licem prema dolje i stavljaju na špil za izvlačenje. Gornja karta špila za izvlačenje se okreće i stavlja pored špila za izvlačenje i čini osnovu igre.

Prvi igrač bira kartu iz ruke ili takvu da mora odgovarati karti na vrhu špila po broju, boji ili oznaci. Prvi igrač stavlja kartu na vrh hrpe za odbacivanje, a sljedeći igrač odbacuje kartu tako da odgovara karti prethodnog igrača. Wild card se uvijek može koristiti.
Ako u nekom trenutku igrač ne može odigrati nijednu svoju kartu, mora uzeti jednu kartu iz špila za izvlačenje, koju može odbaciti ako odgovara prethodnoj po broju, boji ili oznaci. Ako ni nakon izvlačenja karte igračke ne može igrati, na redu je sljedeća igračka.

Karte s posebnim akcijama čine igru ​​zanimljivijom promjenom smjera igre, preskakanjem igračke za igranje ili traženjem od sljedeće igračke da izvuče određeni broj dodatnih karata.

Dok igrač igra pretposljednju kartu, mora naglas izgovoriti riječ “UNO” (što znači JEDAN).
Time upozorava ostale igračke da je moguće da će on prekinuti igru ​​kad sljedeći put dođe na red.
Ako igrač ne pokaže “UNO” do trenutka kada njegova karta dotakne hrpu za odbacivanje, bilo koji drugi igrač ga može “uhvatiti”. Ako je igrač “uhvaćen”, mora odmah izvući dvije karte iz špila za izvlačenje. Igra se zatim postavlja. Igrač koji nije rekao “UNO” mora biti “uhvaćen” prije nego što sljedeći igrač odigra svoju kartu. Ako do tog trenutka nije “uhvaćen”, onda je “siguran” i u tom slučaju ne dobiva kazneni karton.

Kada igrač odigra posljednju svoju kartu, runda završava. Bodovi se broje, karte se skupljaju i miješaju, dijeljenje se prosljeđuje sljedećem igraču s lijeve strane i počinje nova runda. Ako je posljednja odigrana karta Draw Two ili Wild Draw Four, sljedeći igrač mora uzeti 2 odnosno 4 karte, koje se također računaju prilikom brojanja.

U slučaju da nitko od igrača ne završi dok se ne potroše sve karte iz špila za izvlačenje, uzima se špil za odbacivanje (osim gornje karte), koji se miješa i zatim stavlja kao novi špil za izvlačenje.

Vrijednosti kartice su:

Karte 0-9 – nominalna vrijednost
Izvucite dvije karte – 20 bodova
Preskočite ulaznice – 20 bodova
Wild Draw četiri karte – 50 bodova
Obrnute karte – 20 bodova
Wild cards – 50 bodova

Kada jedna od igračaka završi, svi ostali skupljaju bodove u svoje ruke.
Igrač koji je završio ne dobiva bodove.
Kada netko dosegne 500 bodova (ili neki drugi unaprijed dogovoreni broj bodova), igra završava i pobjednik je onaj s najmanje bodova.[:]

1 recenzija za Karte za društvenu igru – UNO

  1. Krunoslav P.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Close ✕

Cijena

Filteri