Karte za društvenu igru – UNO

(2 recenzije korisnika)

3.32 (25.01 kn)

Karte za društvenu igru UNO – zabava za cijelu obitelj (2-10 igrača)

Karte za društvenu igru UNO – zabava za cijelu obitelj (2-10 igrača)

Zalihe:

Nema na zalihi

SKU IGR 021 Kategorije , ,

Opis

Karte za društvenu igru – UNO su klasična i popularna igra koja donosi sate zabave i uzbuđenja za sve generacije. Ove posebne karte su osmišljene s jednostavnim pravilima igre, ali s mnogo strategije i iznenađenja. Bez obzira jeste li u društvu prijatelja, obitelji ili kolega, UNO će sigurno osigurati nezaboravne trenutke smijeha i natjecanja.

Špil karata za igru UNO čini 108 karata:

 • 19 karata sa brojevima 0-9 u plavoj boji
 • 19 karata sa brojevima 0-9 u crvenoj boji
 • 19 karata sa brojevima 0-9 u žutoj boji
 • 19 karata sa brojevima 0-9 u zelenoj boji
 • 8 karata sa oznakom +2 (Draw Two); po 2 u svakoj boji
 • 8 karata za mijenjanje smjera igre (Reverse); po 2 u svakoj boji
 • 8 karata za preskakanje igrača koji je na redu za igru (Skip); po 2 u svakoj boji
 • 4 karte za promjenu boje (Wild)
 • 4 karte sa oznakom Wild Draw Four

Pravila igre:

Svaki igrač dobiva po 7 karata. Ostale karte se okreću licem prema dolje i stavljaju na špil za uzimanje karata. Gornja karta sa špila za uzimanje karata se okreće i stavlja pored špila za uzimanje karata i čini osnovu za igru.

Prvi igrač bira kartu iz ruke, ali tako da se ona mora slagati sa kartom na vrhu špila po broju, boji ili značenju. Prvi igrač stavlja kartu na vrh špila izbačenih karata i sljedeći igrač izbacuje kartu tako da se ona slaže sa kartom prethodnog igrača. Wild karta se može uvijek iskoristiti.
Ako, u nekom trenutku, igrač ne može da odigra ni jednu od svojih karata, mora uzeti jednu kartu sa špila za uzimanje karata, koju može izbaciti ako se ona slaže sa prethodnom po broju, boji ili značenju. Ako i poslije izvlačenja karte igrač ne može odigrati, na potezu je sljedeći igrač.

Karte sa specijalnim akcijama čine igru zanimljivijom mijenjanjem smjera igre, preskakanjem igrača koji igra ili zahtjevom da sljedeći igrač izvlači određeni broj dodatnih karata.

Dok igrač odigrava svoju pretposljednju kartu, mora na glas reći riječ “UNO” (što znači JEDAN).
Ovim upozorava ostale igrače da je moguće da će završiti igru kada sljedeći put dođe na red.
Ako igrač ne kaže “UNO” do trenutka kada njegova karta dotakne špil za izbacivanje karata, bilo koji drugi igrač može da ga “uhvati”. Ako je igrač “uhvaćen”, odmah mora uzeti dvije karte sa špila za uzimanje karata. Igra se tada nastavlja. Igrač koji nije rekao “UNO” mora biti “uhvaćen” prije nego što sljedeći igrač odigra svoju kartu. Ako ne bude “uhvaćen” do tog trenutka, onda je “siguran” i u tom slučaju ne uzima kaznene karte.

Kada igrač odigra posljednju od svojih karata, tada se završava runda. Računaju se bodovi, karte se skupljaju i miješaju, dijeljenje se prenosi na sljedećeg igrača sa lijeve strane i počinje nova runda. Ako je posljednja odigrana karta Draw Two, ili Wild Draw Four, naredni igrač mora uzeti 2, odnosno 4 karte koje se također računaju prilikom brojanja.

U slučaju da nitko od igrača ne završi do trenutka kada se istroše sve karte sa špila za uzimanje karata, uzima se špil za izbacivanje karata (osim gornje karte), koji se mijša i zatim stavlja kao novi špil za uzimanje karata.

Vrijednosti UNO karata su:

Karte 0-9 – nominalna vrijednost
Draw Two karte – 20 bodova
Skip karte – 20 bodova
Wild Draw Four karte – 50 bodova
Reverse karte – 20 bodova
Wild karte – 50 bodova

Kada netko od igrača završi, svi ostali zbrajaju bodove u rukama.
Igrač koji je završio ne dobiva bodove.
Kada neko dostigne 500 bodova (ili neki drugi, unaprijed dogovoreni iznos bodova), igra se završava i pobjednik je onaj sa najmanje skupljenih bodova.

2 recenzije za Karte za društvenu igru – UNO

 1. Krunoslav P.

 2. Anoniman

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Česta pitanja

Kako se igra UNO?

Cilj igre UNO je riješiti se svih karata u ruci. Igrači izbacuju karte iste boje ili broja kao i prethodna karta, koristeći posebne karte za izazivanje protivnika. Pobjednik je igrač koji prvi izbaci sve karte. Detaljnija uputstva se nalaze u opisu proizvoda.

Koliko igrača može igrati UNO?

UNO se može igrati s 2 do 10 igrača, što ga čini pogodnim za različite veličine grupa.

Kako mogu naručiti UNO karte?

UNO karte možete naručiti putem naše web stranice. Jednostavno odaberite željenu opciju i slijedite korake za naručivanje. Karte možete naručiti i putem email adrese prodaja@lookapik.com ili porukom na broj 098 9969 416.

 

Close ✕

Cijena

Filteri