Kampiranje – izađite iz zone komfora

Sadržaj

Šator, logorska vatra i noć pod zvjezdanim nebom bi čak i najurbaniju osobu natjeralo da se zaljubi u prirodu. Kampiranje kao rekreativna aktivnost znači provođenje neko vrijeme u prirodi, zamjenjujući svoj dom sa improviziranim smještajem. Kampiranje je izvrstan način za promjenu od svakodnevne monotonije ali i izlaska iz zone komfora. Iako zvuči zastrašujuće zaista to nije, potrebno se samo dobro opremiti i pripremiti.

Priprema za kampiranje

Najvažniji dio opreme za kampiranje je šator, koji će vam predstavljati jedini intimni kutak u prirodi. Kako su noći uvijek hladnije od dana (i udobnost u snu je bitna), potrebna vam je i vreća za spavanje. Ovisno o tome u koje se doba godine odlučite, postoje vreće za spavanje prilagođene zimskom ili ljetnom razdoblju. I da, ne zaboravite na bitne dijelove opreme za montiranje šatora!

Sklopiva lopata – KRAMPICA

Kako već i sami znamo – kad smo gladni nismo svoji. Pohranite svoju hranu i piće u termo torbi, uvijek sa sobom imajte vodu koju možete spremiti u prijenosni kanister i uzmite dasku za rezanje za bolju pripremu hrane.

Sklopivi prijenosni kanistar

Svijetlost

Kada se spusti mrak bez svijetla nema ničega. Potrebno je uzeti svjetiljku ili fenjer za kampiranje kako Vam svijetla ne bi nedostajalo. Tada uglavnom nastupaju naši nepoželjni komarci koji također na svijetlu bolje vide – Vas. Zato se zaštitite od komaraca nanošenjem laganih krema ili sprejeva protiv komaraca ili danas aktualnim rasvjetama koje djeluju protiv komaraca.

Svjetiljka i fenjer za kampiranje

Ležaj

Ležaljke i druženje na otvorenom neizostavna su kombinacija, a danas možemo pronaći varijante ležaljka na napuhavanje do onih koje se postavljaju vezanjem na drvo.

Viseća pamučna mreža SANJA
LazyBag – prijenosna ležaljka na napuhavanje

Glazba

I za kraj, kampiranje u dobrom društvu mora imati i glazbu. Uvijek je dobro imati kvalitetan bluetooth zvučnik koji ispunjava Vaše muzičke želje i učini svaki trenutak dodatno zabavnim, dok igrate karte ili druge društvene igre ili jednostavno uživate u logorskoj vatrici.

Praktični savjeti

  1. Kada se odlučite za lokaciju, pokušajte doći po danu kako bi se mirno smjestili i namjestili šator prije nego padne mrak
  2. Ako se ne vrpoljite u snu i ne bojite visina viseće ležajke kao i mreže koje se vežu za stabla mogu biti odlična alternativa vrećama za spavanje
  3. HRANA- nabavite jednostavne lonce, plastične daske i obične noževe za rezanje. Obzirom na to da se nalazite u prirodi razmislite o nabavi pribora za jelo od materijala kojeg možete ponovo koristiti (čvrsta plastika ili lim) kako bi izbjegli nepotrebno smeće
  4. PAKIRANJE – prilikom pakiranja opreme pazite na raspoređivanje težine i nemojte pretrpavati ruksake. Hranu pakirajte u sredini,a boce i lako lomljive stvari obložite odjećom.
  5. SITNICE KOJE UVIJEK DOBRO DOĐU: fotoaparat, džepna baterija, džepni nožić, zviždaljka, pribor za šivanje, elastične gumice, papir i olovka…

Sadržaj

Close ✕

Cijena

Filteri