Dlake naših četveronožnih ljubimaca

Sadržaj

Uvijek barem jedan partner kod odlučivanja o boravku ljubimca u domu nema najpozitivnije razmišljanje, a statistika kaže razlog je najčešće ispadanje dlaka i uništen namještaj. Dijeliti kućanstvo sa svojim psom ili mačkom može biti izazovno, pa bi svakako trebali biti odlučni i spremni za takav korak.
Kako god da bilo, mi Vam možemo odmah reći kako nije ništa toliko strašno kao što Vam se na prvu čini. Posebno kada imate uz sebe prikladne proizvode koji Vam mogu pomoći u svakodnevnom čišćenju dlaka i ostalih nečistoća u domu.

I za ljubimce je to novi početak!

Kao što je to za Vas nova situacija i promjena Vaše svakodnevne rutine, tako je i promjena za Vašeg ljubimca! Potrebno je vrijeme privikavanja ali i učenja Vašeg ljubimca (sa puno strpljenja 🙂 ) o tome kako se ponašati u njemu novom okruženju. Novi član kućanstva trebao bi imati svoje mjesto na kojem može nesmetano uživati i spavati. Psi su socijalna bića a nerijetko se iz njihovih pogleda može puno vidjeti, a kao i svaki ljubimac zahtjeva Vaše vrijeme, strpljenje i ljubav.

Početne nezgode – budite strpljivi

Uredu, stigli ste kući nakon napornog dana i prvo što vidite je poderan jastuk i tepih na kojem se pas odlučio olakšati. Prva reakcija je ona koju svako pretpostavlja i poznaje- ljutnja. Međutim udahnite i izdahnite i pokušajte na miran način riješiti situaciju. Nemojte biti pre oštri i kažnjavati ljubimca, potrebno mu je vremena da shvati kako svoje potrebe treba obavljati vani u šetnji. Šetnje su obavezne sa ljubimcem, tada se osjeća slobodnije i može obaviti nuždu. Kada jednom shvati da se u šetnji spomenuto obavlja, neće više biti nezgoda u domu, a kada će Vas spremno čekati kod vrata to je -znak- da je vrijeme za izlazak 🙂

Duge šetnje melem su za pseće uši, a kako nam je dan sve kraći i kraći prakticiramo noćne šetnje. Kao što je poželjno da se i mi kao pješaci obilježimo jačom bojom (fluorescentnom) i da imamo svijetlo kada hodamo u mraku, tako je bitno i da Vaš ljubimac u šetnji bude obilježen i to može sa ogrlicom sa led svijetlom. Ona će mu omogućiti sigurnu šetnju u kojoj će biti vidljiviji.

Pseća ogrlica s led svjetlima

Nakon dolaska iz šetnje, šapice mogu biti prljave pa se pobrinite da prije nego kroče u Vaš dom prođu kroz otirač. Postavite otirač na ulaz Vašeg doma, on će se pobrinuti za čiste šapice i sačuvati će Vaš dom od prljavštine izvana.

Magični otirač Clean & Safe

Zahvaljujući bežičnim električnim metlama i njihovim funkcijama, u potpunosti mogu ukloniti dlake kućnih ljubimaca, mucica ali i ostale nečistoće s poda. Osim svoje ućinovitosti i praktičnosti pružaju mogućnost okretanja glave električne metle za 360 stupnjeva sa kojom Vam ni jedna dlaka neće promaknuti!

Bežična električna metla na punjenje trokutasta

Potrebno je njegovati dlaku ljubimaca češljanjem krzna kojim će višak dlaka otpasti, a njihovo krzno biti će čišće i bez čvorića. Češljati možete sa češljevima prilagođenim za životinjsku dlaku raznih veličina obzirom na veličinu dlaka ljubimca. Postoje i električni češljevi za raščešljavanje koji mogu također na bezbolan način i bez bolnih povlačenja nježno raščešljati čvoriće i višak dlake. Ukoliko Vaš ljubimac primjećuje “aparature” kada je vrijeme za češljanje i vidno odbija biti poslušan odlučite se za rukavicu za češljanje. Stavite rukavicu na ruku i prođite kroz krzno, ljubimac će to osjetiti kao ugodnu masažu a istovremeno ćete se riješiti viška dlaka.

Češalj za kućne ljubimce

Električni češalj za rasčešljavanje pasa

Rukavica za češljanje pasa i mačaka

Ljubimaca ima svakakvih – poslušnih i onih koji su to manje. Nerijetko “zalutaju” na mjesta u domu na koja ne bi smjeli, poput kauča ili fotelje. Dlake se mogu uvući u Vaš namještaj i njihovo uklanjanje može biti izazov. Uz pomoć nastavaka za usisavač možete riješiti taj problem na jednostavan način. Ukoliko znate da ljubimac ima “svoje” mjesto na kauču a riječ “ne” kod njega ne dolazi u obzir, prilagodite se situaciji i staviti prekrivač kojeg kasnije lako možete oprati.

Turbo nastavak za usisavanje – izvlači prljavštine iz tepiha, kauča, madraca

Nastavak za usisivač za precizno usisavanje

Osim namještaja dlake se lako zalijepe i na našu odjeću, posebno nakon što smo izmazili svoje ljubimce. Prije pranja odjeće poželjno je dobro potresti odjeću i proći sa četkom za uklanjanje dlaka.

Četka za uklanjanje dlaka (2 u kompletu)

Brinite se o svojim četveronožnim ljubimcima, oni su naša slatka obaveza, a zauzvrat dobijemo njihovu neizmjernu ljubav i zahvalnost.

Sadržaj

Close ✕

Cijena

Filteri