Kako se pripremiti za prvi dan škole

Svi znamo koliko prvi dani školske godine mogu biti stresni i uzbudljivi u isto vrijeme, za dijete ,ali i za roditelje. Nova okolina, novi ljudi, očekivanja, obaveze ali i izazovi. Kako bi svima bilo lakše i jednostavnije, savjetujemo da se pripremite na vrijeme.

Upoznajte dijete s novom okolinom

Ponovite put, prošetajte nekoliko puta s djetetom rutu od kuće do škole. Stariju djecu koja idu sama do škole podsjetite na prometna pravila, prelazak preko ceste, znakove na semaforu, prometne znakove itd.

Sklopiva boca 300ml

Kupite zajedno školsku torbu

Povedite dijete zajedno u kupnju školske torbe i pribora. Pomognite mu u odabiru. Neka vam shopping bude veseo i uzbudljiv, tako ćete prenjeti pozitivne emocije na dijete i neće osjećati nervozu zbog buduće promjene.

Školski ruksak Benetton

Dječja torba životinje

Pročitajte nekoliko slikovnica i knjiga o kretanju u školu
Opremite radni stol

Svi znamo koliko je bitno imati radni prostor, ali je jednako tako bitno da je dobro osvjetljen. Kako biste spriječili naprezanje očiju i umor, kupite kvalitetnu stolnu lampu. Ako dijete koristi laptop ili tablet prilikom učenja, razmislite o kupnji stalka ili laptop stolića.

Fleksibilna LED lampa

Bežični miš

Osigurajte odmor od učenja

Učenje je jako bitno, a kako bi djeca što lakše usvojila neka znanja, potrebno je i odmoriti se. Neka djeca žele crtati ili se poigrati sa igračkama, dok se druga žele zabaviti uz video igrice. Bitno je jedino da se taj odmor ograniči vremenski, kako bi se stigli riješiti zadaci za zadaću.

Video igrica – prijenosna konzola s mnogobrojnim igricama i punjivom baterijom

Ploča za crtanje 8,5 inča LCD tablet

Pričajte pozitivno o vlastitim iskustvima u školi

Neovisno o tome kako je vama bilo u školi i vašim iskustvima, pričajte pozitivno o školi i učiteljima. Jako je bitno da dijete stekne pozitivan dojam o školi i prema učenju. Budite puni potpore i razumjevanja prema vašem djetetu. Pokažite da će sve biti u redu.

Škola nije bauk!

 

Nema proizvoda u koašarici!
0