Poboljšajte kvalitetu zraka u svojem domu

Sadržaj

Poznato je da jesen kao prijelazno razdoblje za sobom donosi prehlade, kihanje, suhu kožu koji su svakako nepoželjni! Većinu svojeg vremena boravimo u zatvorenim prostorima kao i u udobnosti svojega doma. Upravo iz tog razloga važno je imati optimalnu vlažnost zraka i pobrinuti se o kvaliteti istoga.

Početkom grijanja prostorija zrak postaje suh, razlog tome je što se grijanjem smanjuje vlažnost zraka. Posljedice jesu sušenje grla, kože, usnica, te naš organizam oslabljuje i postaje podložniji raznim mikroorganizmima koji negativno utječu na naše zdravlje. Možda se o tome dovoljno ne govori, ali upravo o kvaliteti zraka ovisi i naše raspoloženje (nervoza, razdražljivost), umor, glavobolje kao i nemogućnost koncentracije. Kako bi spriječili navedene nuspojave donosimo učinkovite proizvode za održavanje optimalne vlažnosti i održavanje kvalitete zraka.

Ovlaživači zraka

Ovlaživači zraka odlični su proizvodi za povećanje vlage u zraku. Potrebno je napomenuti da ovlaživaći ne čiste zrak već dodaju vlažnost u zrak koji rezultira ugodnijim zrakom u kojem se lakše diše. Za optimalne rezultate potrebno je da uređaj redovno čistite kako se ne bi u njemu razvili mikroorganizmi koji mogu doći u doticaj sa zrakom kojeg udišemo. Današnji su modeli na tržištu različitih oblika i dizajna koji osim svoje funkcionalnosti mogu služiti kao odlična dekoracija u Vašem domu.

Ovlaživač zraka i difuzor esencijalnih mirisa Aromatherapy
Ovlaživač prostora PLANET

Ovlaživači zraka mogu imati više funkcija poput LED svijetla koje izmjenjuju razne boje i služe za odličnu atmosferu u prostoru u kojem se nalaze. Također, mogu služiti i kao difuzori odnosno raspršivači mirisa sa kojima uz nekoliko kapljica mirisnih aroma Vaš dom može zamirisati sa željenim mirisom.

Višebojni LED ovlaživač i raspršivač mirisa
Mirisno eterično ulje za ovlaživač zraka

Mirisna eterična ulja imaju razne učinke ovisno o vrsti mirisa međutim svi pružaju ugodan i smirujući učinak.

Pročiščivači zraka

Pročiščivači zraka neutraliziraju loše mirise na način da privlače i upijaju zagađeni “prljavi” zrak poput dima, peludi, bakterija i transformiraju ga oslobađajući čist, zdrav i pročišćeni zrak. Postoje razni modeli pročišćivača poput prijenosnih i punjivih pročišćivača ozona koji dezinficiraju čist zrak održavajući prostor bez mirisa i klica. Bitno je prilikom odabira pročišćivača odabrati veličinu pročišćivača obzirom na prostor na kojem će se uređaj koristiti. Manji pročišćivači mogu biti posebno učinkoviti u manjim zatvorenim prostorima poput ormara, spavaćih soba, ormarića za cipele, kupaonice, hladnjaka i drugih sličnih manjih prostora.

Pročišćivač zraka Totalpure 3000
Pročišćivač zraka Aionic
Pročišćivač zraka punjivi Awozone

Odvlaživač zraka

OdvlaživačI zraka upijaju vlažan zrak, a zatim ga kondenziraju u spremniku za vodu. Ukoliko imate pretjeranu vlagu u svojem domu koja je izazvala gljivice po zidovima-trk po odvlaživač. Gljivice na zidu mogu biti opasne po Vaše zdravlje jer i njihova prisutnost u zraku ulazi u Vaš organizam.

Odvlaživač prostora 500ml

Dodatni savjeti za održavanje kvalitete zraka:

  1. Prozračite prostorije u kojima boravite – trajanje prozračivanja prilagodite vanjskim vremenskim uvjetima – što je temperatura vani niža to kraće zračite prostoriju
  2. Pripazite da vlažnost zraka tijekom hladnijih razdoblja bude između 35% i 50%. Važno je paziti da vlažnost nije prevelika jer može izazvati razvoj plijesni, gljivica i bakterija
  3. Najbolji je način da pratite vlažnost zraka u svom domu putem uređaja za praćenje temperature i vlage – vlagomjera

Sadržaj

Close ✕

Cijena

Filteri