Savjeti za sretan povratak u školske klupe

Sadržaj

Nakon dugog i toplog ljeta kao i ljetnih praznika, morate priznati da je teško vratiti se na posao kao i djeci u školske klupe. Kad bi bar dugi ljetni bezbrižni dani mogli potrajati…. 🙂 Brojne obaveze i učenje na koje se treba koncentrirati mogu biti veliki izazov za svako dijete. Vjerujemo da je većinom roditeljima stresnije nego djeci, ali uvijek postoje načini kako “ublažiti” i na bezbolniji način započeti nove radne navike.

Prepustite odgovornost

Ovisno o dobi djeteta, počnite svojeg školarca privikavati na školske odgovornosti. Zajedno prođite kroz popis potrebnih stvari za školu, od bilježnica, nove školske torbe, pernice, pomagala za pisanje (kemijske, bojice, flomastere…). Prepustite djetetu da samostalno odabere školsku torbu koju će nositi, a kasnije neka samostalno pakira školsku torbu te vodi brigu o zadaćama. Naravno, uvijek možete pomoći u školskim zadaćama, ali i sama svijest o potrebi rješavanja zadaća dobar je korak u razvitku odgovornosti.

Školski ruksak Benetton
Školski ruksak Real Madrid

Opremite radni stol

Radni stol važan je dio u obavljanju školskih obaveza i pisanja zadaća. Stoga je bitno da je osigurano kvalitetno osvjetljenje stolnom lampom. Danas je sve učestalija uporaba tableta i laptopa stoga razmislite o nabavci kvalitetnog stalka ili stolića za laptop.

Prijenosni, sklopivi, prilagodljivi stolić za laptop – Omnible
Sklopivi stolić za laptop

Smanjite prevelika očekivanja

Vjerujemo kako bi se svatko mogao sjetiti iz djetinjstva neku dozu “straha” zbog dobivene loše ili nedovoljno dobre ocijene kao i reakcije roditelja. To može biti negativan utjecaj na Vaše dijete. Svaki pojedinac ima područje koje ga više ili manje zanima u školi, što ne znači da u svemu treba biti uspješan.

Pitajte koja su djetetova očekivanja vezana uz povratak u školu

Vrlo je važno razgovarati sa djetetom o njihovim osjećajima, na taj ćete način vidjeti postoji li neka situacija ili problem koji možete razgovorom riješiti. Roditeljska podrška i potpora značiti će veću sigurnost i zadovoljstvo svakom djetetu. Spomenuto je potrebno kako bi ono moglo sigurno i lakše započeti sa svojim školskim obavezama.

Osigurajte odmor školarcima

Iako je učenje važno, i Vaš školarac mora odmoriti od silnih informacija koje saznaje u školi, prilikom učenja ili pisanja zadaće. Nakon napisane domaće zadaće ili kada se za to dogovorite sa svojim djetetom, omogućite mu vrijeme za odmor. Neki će se odmoriti crtanjem ili bojanjem; neki igranjem sa omiljenim igračkama; dok će neki zaigrati razne igre na svojem mobitelu, tabletu, ili igraćoj konzoli. Bitno je odrediti kada je i koliko vremenski vrijeme za igru, a kada je potrebno rješavati svoje obaveze.

Prijenosna igraća konzola – 400 u 1
Video igrica – prijenosna konzola s mnogobrojnim igricama i punjivom baterijom
Ploča za crtanje 8,5 inča LCD tablet

I za kraj – roditelji:

ŽELIMO PUNO USPJEHA VAŠIM ŠKOLARCIMA!

Sadržaj

Close ✕

Cijena

Filteri