Bicikliranje- nov način života

Sada je pravo vrijeme da sjednete na svoj bicikl i krenete u vožnju. Vrućine su prošle, ali je vrijeme još uvijek lijepo i treba ga iskoristiti na najbolji način. Osim što ćete provesti vrijeme na svježem zraku, bicikliranjem možete poboljšati formu, održati tjelesnu težinu ili čak smršaviti. Više se nećete lako umarati kod penjanja po stepenicama ili kada potrčite u žurbi. Bicikl zaista može voziti svatko, bilo da ste početnik ili profesionalac. Postepeno si možete pojačati tempo i povećati udaljenost, nakon nekog vremena ćete vidjeti kako napredujete.

Nožna pumpa za bicikl

Ekološki osvješteni

Ako živite nekoliko kilometara udaljeni od posla mogli biste razmisliti da umjesto automobilom, do radnog mjesta vozite bicikl. Izbjeći ćete prometne gužve i uštedjeti na gorivu.

Sjedalo za bicikl

Sigurnost na prvom mjestu

Kod vožnje biciklom ipak bi nam sigurnost trebala biti na prvom mjestu. Osim reflektirajućih elemenata i svjetla trebate imati i zaštitnu kacigu. U vožnji obratite pozornost na ostale sudionike u prometu, automobile i pješake.

Univerzalni držač pametnog telefona za bicikle Movaik

U razgledavanje biciklom

Odličan način za upoznati okolinu u kojoj živite ili ste na odmoru može biti i bicikl. U kratkom vremenu možete prijeći veću udaljenost, a opet imate slobodu zaustaviti se gdje želite i uživati u okolišu.

Sajla za zaključavanje na šifru – kravica

Na putu

Ako ste odlučili poći na putovanje ili izlet biciklom pripremite sebe i bicikl. Provjerite da li su gume ispravne i pod idealinim tlakom. Možete ponjeti pumpu i set ključeva za sitne popravke sa sobom u torbi. Provjerite da li su vam reflektirajuća svjetla ispravna, a  ako idete u nepoznat kraj, uključite si navigaciju na mobitelu, Pričvrstite ga držačem na upravljač kako bi vam uvijek bio dostupan. Obavezno ponesite bocu vode i nešto za pojesti, a obucite se slojevito. Kako biste umanjili mogućnost ozljede tijekom vožnje provjerite dali vam je sjedalo pravilno postavljeno. Najpoznatija metoda je metoda položaja pete, gdje je idealna visina sjedala da vam koljeno bude ispruženo kada je pedala najbliže tlu.

LED svijetlo za upravljač bicikla

Bicikliranje vam može postati novi hobi i zdrava navika. To je jedan od najjednostavnijih i najrasprostranjenijih načina rekreacije. Biciklirati mogu i stari i mladi, potrebno je samo malo dobre volje i vidjet ćete kako će vam biti zabavno.

 

 

 

Nema proizvoda u koašarici!
0